Windows 10 - Grundkurs: Bli en mästare på att använda datorn

Introduktion

Har du precis skaffat en dator med Windows 10 eller känner du att du inte utnyttjar dess fulla potential? Då är denna grundkurs perfekt för dig! I den här artikeln kommer vi att gå igenom de grundläggande funktionerna och verktygen i Windows 10 och hjälpa dig att få ut det mesta av din dator.

Startmenyn och Cortana

När du startar din dator för första gången är startmenyn den första skärmen du ser. Härifrån kan du snabbt öppna program och appar, söka efter filer och inställningar, och mycket mer. Cortana, Windows 10:s personliga assistent, finns också tillgänglig från startmenyn. Du kan använda Cortana för att ställa frågor, få vägbeskrivningar, påminnelser och mycket mer.

Utforskaren och filhantering

Utforskaren är det verktyg som används för att hantera filer och mappar på din dator. Härifrån kan du navigera till olika enheter och platser, organisera dina filer och mappar, och söka efter filer. Utforskaren är ett kraftfullt verktyg som kan hjälpa dig att effektivisera ditt arbete och hålla ordning på dina filer.

Inställningar och anpassning

Windows 10 erbjuder en mängd inställningar och anpassningsalternativ för att göra datorn till din egen. Du kan ändra utseendet på skrivbordet, anpassa inställningarna för strömsparläge och skärmsläckare, och mycket mer. Genom att anpassa datorn efter dina behov kan du göra arbetet mer produktivt och lättare.

Relevanta nyckelord som är kopplade till Windows 10-grundkursen

  1. Windows 10
  2. Startmeny
  3. Cortana
  4. Utforskaren
  5. Filhantering
  6. Anpassning

Sammanfattning:

Att lära sig använda Windows 10 kan vara avgörande för att bli mer produktiv och effektiv på datorn. Genom att använda startmenyn och Cortana, utforskaren och filhantering samt anpassning och inställningar kan du få ut det mesta av ditt operativsystem och bli en mästare på att använda datorn.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.