Visualisera med diagram i Excel - En guide till Microsoft 365

Introduktion

Excel är ett kraftfullt verktyg för att hantera och analysera data. Men att bara ha data är inte tillräckligt, du behöver också kunna visa upp den på ett enkelt och förståeligt sätt. Genom att använda diagram i Excel kan du på ett visuellt sätt presentera dina data och förmedla viktig information till dina användare. I denna guide kommer vi att visa dig hur du skapar professionella diagram i Excel med hjälp av Microsoft 365.

Skapa ett diagram i Excel

För att skapa ett diagram i Excel behöver du först markera de celler som du vill använda i ditt diagram. Klicka sedan på fliken “Infoga” i menyraden och välj det diagram som passar dina data bäst. Excel kommer automatiskt att skapa diagrammet baserat på de valda cellerna.

Redigera ditt diagram

När ditt diagram är skapat kan du enkelt redigera det genom att högerklicka på diagrammet och välja “Redigera data”. Här kan du ändra datakällorna och anpassa diagramtypen och dess utseende. Du kan också lägga till titlar, etiketter och andra anpassningar för att göra ditt diagram mer lättläst.

Använda diagramformatmallar

Om du vill ha ett mer professionellt utseende på ditt diagram kan du använda dig av en diagramformatmall. Excel levereras med ett antal fördefinierade formatmallar som du kan använda, eller så kan du skapa din egen. Genom att använda en formatmall kan du snabbt och enkelt skapa professionella diagram som är anpassade efter din verksamhets behov.

Relevanta sökord som är kopplade till utbildningen:

  • Excel diagram
  • Microsoft 365 diagram
  • Skapa diagram i Excel
  • Diagram i Excel
  • Redigera diagram i Excel
  • Använda formatmallar i Excel

Sammanfattning:

Att skapa professionella diagram i Excel kan vara avgörande för att kunna förmedla information på ett effektivt sätt. Genom att använda Microsoft 365 kan du enkelt skapa, redigera och anpassa dina diagram för att passa din verksamhets behov. Genom att följa de tips och tricks som vi har delat med oss av i denna guide kan du ta dina Excel-färdigheter till nästa nivå och göra dina data mer visuella och förståeliga.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.