Microsoft Sway - Utbildning Online

Inledning

På grund av den pågående pandemin har allt fler utbildningsinstitutioner och organisationer börjat överväga alternativ till traditionella klassrum. Online-utbildning har blivit allt vanligare och det finns många verktyg som kan hjälpa till att göra övergången smidigare. Ett av dessa verktyg är Microsoft Sway, en webbaserad plattform för att skapa och dela interaktiva presentationer och berättelser. Så hur kan du använda Sway för att ta din utbildning online?

Vad är Microsoft Sway?

Microsoft Sway är ett kreativt verktyg som låter dig skapa interaktiva och dynamiska presentationer, rapporter och berättelser på ett enkelt sätt. Det är en webbaserad plattform som kan nås från vilken enhet som helst och gör det möjligt för användare att lägga till text, bilder, videor, ljud och annat innehåll i sina presentationer.

Varför använda Microsoft Sway för online-utbildning?

Microsoft Sway är perfekt för online-utbildning av flera anledningar. För det första är det mycket enkelt att använda och kräver ingen teknisk kunskap. Det betyder att även om du inte har erfarenhet av att skapa interaktiva lektioner kan du snabbt och enkelt lära dig hur man använder verktyget.

För det andra är Sway en mycket visuellt tilltalande plattform som gör det lätt att skapa engagerande och interaktiva lektioner. Du kan lägga till bilder, videor, diagram och andra visuella hjälpmedel för att hjälpa dina elever att förstå och behålla informationen.

För det tredje är Sway en mycket flexibel plattform som gör det möjligt för dig att skapa lektioner som passar dina specifika behov. Du kan anpassa layouten, färgschemat och stilen på din presentation för att göra den så engagerande och tilltalande som möjligt.

Hur skapar du en utbildning online med Microsoft Sway?

Att skapa en online-utbildning med Microsoft Sway är enkelt och kan göras på några få steg.

Steg 1: Skapa ett konto på Microsoft Sway För att använda Sway behöver du först skapa ett konto på plattformen. Detta kan göras genom att gå till sway.office.com och följa anvisningarna på skärmen.

Steg 2: Välj en layout När du har skapat ditt konto kan du börja skapa din presentation genom att välja en layout. Sway erbjuder ett antal olika layouter att välja mellan, inklusive “Övergripande”, “Fokus”, “Bildspel” och “Vertikal

Steg 3: Lägg till innehåll Efter att ha valt en layout kan du börja lägga till innehåll i din presentation. Du kan använda text, bilder, videor och ljudklipp för att skapa en engagerande och interaktiv presentation. Tänk på att hålla din presentation kort och enkel, och använd visuella hjälpmedel för att hjälpa eleverna att förstå informationen.

Steg 4: Anpassa din presentation När du har lagt till allt innehåll du behöver kan du anpassa din presentation genom att ändra layouten, färgschemat och stilen. Detta kan hjälpa till att göra din presentation ännu mer engagerande och tilltalande för dina elever.

Steg 5: Dela din presentation När du har skapat din presentation kan du enkelt dela den med dina elever genom att skicka en länk eller bädda in den på din webbplats eller blogg.

Tips och tricks för att skapa en engagerande online-utbildning med Microsoft Sway

med Microsoft Sway:

 1. Använd en enkel och lättförståelig layout för din presentation
 2. Använd visuella hjälpmedel som bilder, videor och diagram för att göra din presentation mer engagerande
 3. Använd korta och enkla meningar för att göra det lättare för eleverna att förstå informationen
 4. Använd färgscheman som är lätta på ögonen och som passar din presentation
 5. Använd Sways funktioner för att göra din presentation interaktiv, till exempel genom att lägga till frågor, undersökningar eller quiz.

Slutsats:

Att ta din utbildning online med Microsoft Sway är ett enkelt och effektivt sätt att skapa engagerande och interaktiva lektioner för dina elever. Genom att följa dessa tips och tricks kan du skapa en presentation som inte bara är informativ, utan också rolig och lätt att följa för dina elever. Prova att använda Microsoft Sway nästa gång du behöver skapa en online-utbildning och upptäck hur enkelt det kan vara att skapa en engagerande och interaktiv presentation.

Relevanta nyckelord kopplat till utbildningen

 1. Microsoft Sway 365 onlineutbildning
 2. Skapa presentationer Sway utbildning
 3. Microsoft Sway 365 distansutbildning
 4. Engagerande presentationer Sway utbildning
 5. Microsoft Sway 365 webbutbildning
 6. Microsoft Sway 365 utbildning online
 7. Interaktiva lektioner Sway utbildning
 8. Microsoft Sway 365 digital utbildning

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.