Lär dig allt om tillgänglighet med vår introduktionskurs

Introduktion

Tillgänglighet är en viktig fråga i samhället idag, och det är viktigt att alla har möjlighet att delta på lika villkor. Att öka tillgängligheten i sin verksamhet kan vara en utmaning, men det är också en viktig investering för att nå ut till en bredare målgrupp och öka delaktigheten för personer med funktionsnedsättningar.

Vad är tillgänglighet?

Tillgänglighet handlar om att göra det möjligt för personer med funktionsnedsättningar att delta på lika villkor som andra. Det handlar om att ta bort hinder och göra det lättare för personer med funktionsnedsättningar att delta i samhället på ett självständigt och delaktigt sätt.

Fördelarna med att öka tillgängligheten

Att öka tillgängligheten i sin verksamhet har många fördelar. Genom att göra det lättare för personer med funktionsnedsättningar att delta kan man nå ut till en bredare målgrupp och öka delaktigheten. Dessutom kan det leda till ökad kundnöjdhet och ökad lojalitet från kunder som uppskattar att verksamheten tar hänsyn till deras behov.

Genom att gå vår introduktionskurs i tillgänglighet kan du lära dig grunderna i hur du kan öka tillgängligheten i din verksamhet. Kursen innehåller bland annat följande ämnen:

 • Definition av funktionsnedsättning och tillgänglighet
 • Hinder och lösningar för personer med funktionsnedsättningar
 • Tekniska hjälpmedel och anpassningar
 • Kommunikation med personer med funktionsnedsättningar
 • Lagstiftning och riktlinjer kring tillgänglighet

Relevanta nyckelord som är kopplade till utbildningen:

 • Tillgänglighet
 • Funktionsnedsättning
 • Hinder och lösningar
 • Tekniska hjälpmedel
 • Kommunikation
 • Lagstiftning och riktlinjer

Sammanfattning:

Tillgänglighet är en viktig fråga i samhället idag, och det är viktigt att alla har möjlighet att delta på lika villkor. Genom att öka tillgängligheten i sin verksamhet kan man nå ut till en bredare målgrupp och öka delaktigheten för personer med funktionsnedsättningar. Vår introduktionskurs i tillgänglighet ger dig en grundlig förståelse för ämnet och täcker ämnen som definition av funktionsnedsättning och tillgänglighet, hinder och lösningar, tekniska hjälpmedel och anpassningar, kommunikation med personer med funktionsnedsättningar samt lagstiftning och riktlinjer kring tillgänglighet. Genom att gå kursen kan du lära dig grunderna i hur du kan göra din verksamhet tillgänglig för personer med funktionsnedsättningar och öka deras delaktighet. Anmäl dig idag och ta det första steget mot att göra din verksamhet mer inkluderande och tillgänglig!

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.