Kom igång med Outlook - En grundkurs i M365

Introduktion

Outlook är en del av Microsoft 365 (M365) och är en kraftfull e-postklient och kalenderapp som används av miljontals användare över hela världen. Genom att använda Outlook kan du enkelt organisera din arbetsdag och hantera din e-post, kalender och kontakter på ett smidigt sätt. I denna grundkurs kommer du att lära dig grunderna i Outlook och hur du kan använda programmet för att öka din produktivitet.

Kom igång med Outlook

För att komma igång med Outlook behöver du först öppna programmet. Detta kan du göra genom att söka efter Outlook i din startmeny eller genom att öppna det från ditt M365-konto. När programmet öppnas kommer du att bli ombedd att logga in med dina användaruppgifter.

När du har loggat in kommer du att se huvudskärmen i Outlook. Här finns flera flikar längst upp på skärmen, inklusive Hemsida, E-post, Kalender och Kontakter. Varje flik innehåller en mängd olika funktioner som hjälper dig att organisera din arbetsdag.

Använda E-post i Outlook

E-postfliken är en av de viktigaste flikarna i Outlook. Här kan du skicka och ta emot e-postmeddelanden från dina kollegor, kunder och andra kontakter. För att skicka ett nytt meddelande, klicka på “Ny E-post” längst upp på skärmen. Skriv sedan in mottagarens e-postadress, ämne och innehåll i meddelandefältet.

Du kan också organisera dina e-postmeddelanden genom att skapa mappar för att sortera och lagra dem. För att skapa en ny mapp, högerklicka på din inkorg och välj “Ny Mapp”. Ge mappen ett lämpligt namn och dra och släpp sedan de relevanta e-postmeddelandena till mappen.

Använda Kalender i Outlook

Kalenderfliken i Outlook gör det enkelt att hantera din kalender och schemalägga möten och andra aktiviteter. För att lägga till ett nytt evenemang, klicka på “Ny händelse” längst upp på skärmen och fyll i detaljerna i formuläret. Du kan också bjuda in deltagare och ställa in påminnelser för att se till att du inte missar några viktiga möten.

Relevanta nyckelord som är kopplade till utbildningen:

  • Outlook
  • M365
  • E-posthantering
  • Kalenderhantering
  • Organisera arbetsdag
  • Produktivitetstips

Sammanfattning:

Att skapa en effektiv arbetsdag kräver organisation och rätt verktyg. Genom att använda Outlook, en del av Microsoft 365, kan du hantera din e-post, kalender och kontakter på ett smidigt sätt. I denna grundkurs lär du dig grunderna i Outlook och hur du kan använda programmet för att öka din produktivitet och effektivitet. Med hjälp av E-post-fliken kan du enkelt skicka och ta emot meddelanden från dina kontakter och organisera dem i mappar. Genom Kalender-fliken kan du hantera din kalender och schemalägga möten och andra aktiviteter. Genom att lära dig grunderna i Outlook kan du enkelt hantera din arbetsdag och bli mer produktiv.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.