Innehållsförteckning i Google Docs - Så här skapar du en professionell innehållsförteckning

Introduktion

En innehållsförteckning är en översiktlig lista över huvudavsnitten i en dokumentation eller rapport. Det hjälper läsaren att snabbt hitta relevanta avsnitt och navigera genom dokumentet på ett effektivt sätt. I Google Docs kan du enkelt skapa en professionell innehållsförteckning med hjälp av några enkla steg. I denna artikel kommer vi att titta närmare på hur du skapar en innehållsförteckning i Google Docs.

Skapa rubrikerna

För att skapa en innehållsförteckning i Google Docs måste du först skapa rubrikerna som du vill inkludera i listan. Du kan använda stilmallar för att formatera rubrikerna så att de ser professionella ut och är lätt att skilja från resten av texten. Använda rubriknivåer, t.ex. H1, H2, H3, osv., för att organisera dina rubriker.

Lägg till innehållsförteckningen

För att lägga till innehållsförteckningen i ditt dokument, placera markören där du vill att innehållsförteckningen ska visas. Klicka sedan på “Infoga” i menyn och välj “Innehållsförteckning”. Google Docs kommer automatiskt att skapa en lista över dina rubriker och länka varje rubrik till dess position i dokumentet.

Anpassa innehållsförteckningen

Du kan anpassa utseendet på din innehållsförteckning genom att ändra stilmallarna för rubrikerna. Du kan också välja att visa sidnummer bredvid varje rubrik i innehållsförteckningen. Om du ändrar din dokumentation och lägger till eller tar bort rubriker, kommer innehållsförteckningen automatiskt att uppdateras.

Relevanta nyckelord som är kopplade till innehållsförteckning i Google Docs:

  1. Dokumentation
  2. Innehållsförteckning
  3. Rubriker
  4. Stilmallar
  5. Organisering
  6. Effektiv navigering
  7. Sidnummer
  8. Anpassning
  9. Automatisk uppdatering

Sammanfattning:

En innehållsförteckning är en viktig del av dokumentationen och hjälper läsaren att hitta relevanta avsnitt. Du kan enkelt skapa en professionell innehållsförteckning i Google Docs genom att skapa rubriker, lägga till innehållsförteckningen och anpassa utseendet på listan. Använd rubriknivåer och stilmallar för att organisera din dokumentation på ett professionellt sätt. Relevanta nyckelord inkluderar dokumentation, innehållsförteckning, rubriker, stilmallar och anpassning.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.