Upplupna kostnader - vad är det och hur hanterar man dem?

Introduktion

Vill du ha bättre koll på vad upplupna kostnader innebär och hur du kan hantera dem? Läs vår guide för allt du behöver veta om upplupna kostnader och hur de påverkar ditt företags ekonomi.

Vad är upplupna kostnader?

Upplupna kostnader är kostnader som är upplupna men ännu inte betalda. Det betyder att företaget har förbrukat en resurs eller tjänst men ännu inte har betalat för den. Exempel på upplupna kostnader kan vara löner och skatter som ännu inte har betalats, fakturor som ännu inte har blivit betalda eller räntor på lån som ännu inte har betalats.

Hur hanterar man upplupna kostnader?

För att hantera upplupna kostnader på ett bra sätt är det viktigt att ha en bra överblick över företagets ekonomi och att följa upp och hantera kostnaderna på ett systematiskt sätt. Det kan vara bra att ha en plan för hur man ska hantera kostnaderna och att ha en budget för att kunna följa upp kostnaderna över tid. Det är också viktigt att ha en bra kommunikation med leverantörer och att betala fakturor i tid för att undvika onödiga kostnader.

Relevanta nyckelord som är kopplade till upplupna kostnader:

  1. Företagsekonomi
  2. Kostnadsuppföljning
  3. Budget
  4. Leverantörer
  5. Fakturor
  6. Skatter

Sammanfattning

Upplupna kostnader är kostnader som är upplupna men ännu inte betalda. För att hantera dem på ett bra sätt är det viktigt att ha en bra överblick över företagets ekonomi och att följa upp och hantera kostnaderna på ett systematiskt sätt. Genom att ha en plan för hur man ska hantera kostnaderna och att betala fakturor i tid kan man undvika onödiga kostnader och hålla koll på företagets ekonomi.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.