Arbetsmarknad - Utbildning Online

Inledning

Idag är det onödigt att inte vara attraktiv på arbetsmarknaden. Aktörer som Diploma Utbildning ger tillgång till nära på 500 utbildningar som kan öka dina meriter redan idag. Att vara jobbmatchad är enkelt.

Konkurrensutsatt arbetsmarknad

Arbetsmarknaden är allt mer konkurrensutsatt, och att ha rätt utbildning är viktigare än någonsin för att lyckas. Men vad gör du om du redan arbetar heltid eller har familjeansvar och inte har tid eller möjlighet att gå till skolan? Svaret är enkelt: en utbildning online.

En utbildning online ger dig möjlighet att studera i din egen takt, var som helst och när som helst. Och det finns många fördelar med att skaffa sig en utbildning online för att ta sig vidare på arbetsmarknaden. Läs vidare för att ta reda på de bästa strategierna för att lyckas med din utbildning online och öka dina karriärmöjligheter.

Fördelarna med en utbildning online

 • Bättre meriter och bättre jobbmatchning: Genom att välja ut just de utbildningar som ger de meriter arbetsgivare söker och har svårt att rekrytera, kan du skapa din egen gräddfil in på arbetsmarknaden. I stället för att konkurrera med många om arbetet blir du själv kvar i final!
 • Klarar dig mer själv: I stället för att vänta på att din handledare eller jobbcoach skall hjälpa dig kan du bli mer självgående och själv söka drömjobbet
 • Handledaren får tid över: Med mer självgående arbetssökande kan mer tid ägnas åt att uppsökande kontakta arbetsgivare
 • Flexibilitet: Du kan studera när det passar dig, var du än är.
 • Ingen restid: Du behöver inte pendla till och från skolan, vilket sparar tid och pengar.
 • Lägre kostnader: Online-utbildningar är oftast billigare än traditionella utbildningar.
 • Högre lön: Mer meriter kan ge högre ingångslön
 • Möjlighet att kombinera studier med arbete eller familjeansvar.
 • Större utbud av kurser och utbildningar att välja mellan.

Jobbmatchad arbetsmarknadsutbildningar – Fortbildning till projektledare
Strategier för att lyckas få drömjobbet via onlineutbildning

Skapa en plan som jobbmatchar dig fort

Planera dina studier och sätt upp mål och delmål för att hålla dig motiverad. Välj ut 10 digitala utbildningar som jobbmatchar dig mot arbetsgivarens behov. Välj sedan ut 5 ytterligare utbildningar som visar att du är anställningsbar och effektiv, likt effektiv kommunikation, projektledning, kundfokus och it-kunskaper. Se detta som din utbildningsplan. Innan du är klar med alla utbildningarna skall du ha valt ut 10 till. Gör som en elitidrottare och höj målet regelbundet tills du är bäst, då blir du den som får drömjobbet före alla andra.

Studierutiner för vinnare

Skapa en rutin för när och hur du studerar för att få en bra balans mellan arbete, studier och fritid. Gå en distansutbildning per dag. Efter en månad har du bättre meriter än alla som söker samma arbeten på marknaden. Glöm inte att uppdatera ditt CV dagligen när du erhållit dina diploma.

Hitta rätt kurs eller utbildning

Ta dig tid att söka efter och jämföra olika kurser och utbildningar för att hitta den som passar bäst för dig och dina karriärmål. Gå utbildningar som visar att du är tydligt duktig inom ett ämnesområde. Därmed är det inte lämpligt att i samma CV blanda vårdkurser och säljkurser. Viktigare är att ha många meriter mot just det yrke som du söker arbete inom.

[](https://jobbmatchad.se/program/jobbmatchad)
Vilket jobbsökningsprogram passar dig som handledare eller just dig som arbetssökande? Se till så att du har 30-talet att välja på så att det blir rätt för dig!
### Gå fler utbildningar än du tänkt dig

Med digital utbildning kan du meritera dig så att du är bättre meriterad än andra sökande. Gå inte en utbildning i det ämne du tänkt dig, gå 10 och spara diplomen som visar att du har kunskaperna. Skapa ett CV som öppnar dörrar. Meritera dig med andra stödjande kurser likt ledarskap, få diplom på att du kan kundfokus och kanske förbättringsarbete. Gör det lilla extra så blir du ensam kvar som kandidat till jobbet, eller får högre lön direkt från start.

Använd stödresurser

Många utbildningsplattformar erbjuder stödresurser som handledning, bibliotek och studiegrupper för att hjälpa dig att lyckas.

Håll kontakten

Håll kontakten med lärare och andra studenter för att få stöd och feedback.

Varför en utbildning online är rätt för dig

Om du vill ta dig vidare på arbetsmarknaden och öka dina karriärmöjligheter, är en utbildning online det perfekta valet för dig. Du får en flexibel och kostnadseffektiv utbildning som gör att du kan studera när det passar dig och kombinera studier med arbete eller familjeansvar.

Vilken typ av utbildning online för problemlösning finns det?

Det finns olika typer av utbildning online för problemlösning, från kortare kurser till längre utbildningar. Vissa utbildningar fokuserar på en specifik metod för problemlösning, medan andra täcker olika metoder. Det finns även utbildningar som är mer inriktade på problemlösning inom specifika områden, som till exempel ledarskap eller teknik.

Vad kan jag förvänta mig av onlineutbildning för arbetsmarknaden?

I utbudet bör bland annat följande ingå

 • Att söka jobb – Att sälja in dig själv
 • Yrkesprogram för olika yrken
 • Fortbildningsprogram som förbättrar meriter, likt projektledning, ledarskap, LEAN eller SEO
 • Att skapa CV
 • Yrkessvenska
 • Yrkessvenska vård och omsorg
 • Anställningsbarhetsutbildningar
 • Yrkesprogram för arbetssökande online
 • Mental motivation för arbetssökande

Slutsats:

Diploma Utbildning är originalet som tog fram en portal fylld med arbetsmarknadsutbildning riktad mot jobbcoacher och arbetssökande. Portalen Jobbmatchad godkändes av arbetsförmedlingen att användas av upphandlande leverantörer inom exempelvis tidigare STOM och KROM. Via Diploma Utbildning och Jobbmatchad kan arbetssökande jobbmatchas och handledare kan avlastas med basutbildning likt hur man söker arbete, skapar CV eller framgångsrikt genomför arbetsintervju. Diploma Group skapade originalet och äger varumärket Jobbmatchad

Relevanta nyckelord kopplat till utbildningen

 1. Jobbmatchad utbildningsportal
 2. Arbetsmarknadsutbildning online
 3. Diploma utbildning streamad utbildning
 4. Utbildning online KROM
 5. Jobbmatcha arbetssökande med onlineutbildning
 6. Distansutbildning för arbetsmarknad
 7. Distansutbildning för handledare och jobbcoach
 8. Anställning
 9. Arbetslöshet
 10. Arbetsförmedlingen
 11. Jobbsökning
 12. Arbetskraft

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.